Zlatibor - El Paso

 

el paso

 

EL PASO CITY
INDIVIDUALNI POLASCI

 

Tematski park El Paso City (prelaz) dobio je naziv po istoimenom pograničnom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Kao što reka Rio rande čini prirodnu granicu između SAD i Meksika, tako i reka koja protiče kompleksom El Paso City na Zlatiboru, deli dve tematske celine na američki i srpski deo. Istovremeno, ovo je i mesto susreta dve kulture. Sa jedne strane reke nalaze se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i zlatiborskim zaseokom.
Na ovom mestu su predstavljena su dva različita podneblja u istom vremenskom periodu od 1865. do 1890. godine, ali na različitim krajevima sveta. Prostrani tematski park posetiocima nudi niz atrakcija koje su podeljene u nekoliko ambijentalnih celina:  Kaubojski grad, Indijansko selo i Zlatiborski zaseok.

 

KAUBOJSKI GRAD
Western Town predstavlja vernu repliku tipičnog kaubojskog grada na Divljem zapadu, u kome je Saloon nezaobilazno mesto okupljanja svih ljubitelja vesterna. Ovde možete popiti piće i potpuno se prebaciti u davno prošlo vreme. U tome će vam pomoći uverljivi enterijer ove kaubojske kafane.  Ako ste tip kauboja koji voli da sa šanka nadgleda ostatak kafane, tu su jedinstvene stolice sa sedlima.  Na vama je samo da prođete kroz čuvena kaubojska vrata. Nakon što razmenite nekoliko pogleda sa ostalim posetiocima Saloon-a, vreme je da obiđete i druge objekte. Banka, pošta, berbernica i prodavnica samo su neke od građevina koje ovo mesto čine verodostojnim prikazom gradića na Divljem zapadu.Naravno, tu je i kancelarija našeg šerifa Vajata Erpa. Kao što to obično biva, odmah pored prostorija pravednog čuvara reda i zakona nalazi se i zatvor. Sa druge strane ulice smešteni su muzej Bob Mundena najboljeg pucača, Guns new & used u kojem možete videti postavku starog oružja, Mlin i muzej Coca-Cole. Tu su još i bilijar sala, kao i čuveni The Yellow Rose. Čitav kaubojski grad je upotpunjen detaljima karakterističan za Divlji zapad, kao što su rezervoar za vodu, vetrenjača, burad, točkovi i jasle za konje. Tu su i originalna poštanska kola i diližanse – potpuno spremne za put, a može se i doživeti iskustvo čuvenog rodea.

 

KARAVANS BY THE RIVER
Iza kaubojskog grada smešteno je nnaselje Caravans By The River (Karavani pored reke). Svaki od osam karavana nazvan je po nekom od poznatih glumaca iz vestern filmova, na primer Džonu Vejnu, Stiv Mekvinu, Gari Kuperu I drugim velikanima tog žanra.

 

INDIJANSKO SELO “SITTING BULL”
U čast najpoznatijeg indijanskog poglavice Bika koji Sedi (Sitting Bull) ovo selo je i dobilo ime. Šest impozantnih indijanskih šatora okružuju prostor oko platoa za logorsku vatru. Ne samo da možete vizuelno uživati u ovim oslikanim šatorima, već možete i prespavati u jednom od njih. Indijansko selo jedna je od tri velike ambijentalne celine tematskog parka El Paso City na Zlatiboru. Nalazi se na malom uzvišenju do kojeg se dolazi preko drvenog mosta.  Selo je sa jedne strane okruženo borovom šumom — a za ljubitelje šetnje po netaknutoj prirodi, ovo mesto će biti pravo osveženje i doživljaj svoje vrste. Čim se izađe iz kompleksa El Paso City, pružaju se predivna prostranstva idealna za šetnju i istraživanje okolnih sela. Sa vrha brda, do kojeg se može stići za samo deset minuta laganog hoda — pruža se očaravajući pogled koji dopire sve do Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

 

ZLATIBORSKI ZASEOK

Šarmantni zlatiborski zaseok sa svojih 12 arhitektonski razlicitih brvnara predstavlja tradicionalno graditeljstvo ovih predela iz 19. veka. Sve brvnare u kojima možete prenoćiti napravljene su od drveta, prekrivene su šindrom i prenose topao i prisan ambijent. Ispod zaseoka su konjušnica i tor, kao i replica parne locomotive Elza iz 1960-tih, sa teretnim i putničkim vagonom u kome se nalaze drvena sedišta.
 
Cena u EUR po smeštajnoj jedinici, za navedeni broj osoba:

 

Tip sobe 1 osoba 2 osobe 3 osobe 4 osobe 5 osoba 6 osoba

Brvnare premium

100 €

100 €

120 €

120 €

/

/

Brvnare standard

80 €

80 €

100 €

100 €

120 €

120 €

Sobe u hotelu

60 €

60 €

/

/

/

/

Kućice na drvetu

60 €

60 €

/

/

/

/

Karavani

50 €

50 €

/

/

/

/

Indijanski šatori

50 €

50 €

70 €

70 €

/

/

 

U CENU JE URAČUNATO:
-Noćenje sa doručkom u odabranom tipu sobe
-Wi-Fi Internet
-Upotreba fitnes sale i sale za rekreaciju
-Parking

 

U CENU NIJE URAČUNATO:
-Prevoz do/od hotela
-Boravišna taksa nije uključena u cenu i iznosi po osobi, za svako noćenje: 120,00 RSD za odrasle; 60,00 RSD za decu od 7 do 15 godina; deca do 7 godina ne plaćaju boravišnu taksu.

 

PROGRAM PUTOVANJA
PRVI DAN: Smeštaj u sobe najksanije posle 14h00. Noćenje.
DRUGI DAN-PRETPOSLEDNJI DAN: Doručak. Boravak u hotelu na bazi uplaćenih usluga. Noćenja.
POSLEDNJI DAN:Doručak. Napuštanje soba najkasnije do 11h00. Kraj usluga

 

USLOVI REZERVACIJE I PLAĆANJA:
Plaćanje je isključivo u dinarima. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 50% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena smeštaja podleže promeni.

 

NAČIN PLAĆANJA :
- Gotovinski, čekovima građana, kreditnim karticama (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express), ili uplatom na račun.
NA RATE: uplata avansa u iznosu od 40%, a preostali iznos
 -kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, American Express), na 6 mesečnih rata.
 -čekovima gradjana, u tri jednake mesečne rate.

 

VAŽNE NAPOMENE:
-Aranžman je individualan, gosti sami biraju termine boravka.
-Rok za potvrdu rezervacije smeštaja je najkasnije 2 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije.
-Jedan  hotelski  dan, kao rezervisane  usluge računa  se  najkasnije  od  14h00/ datuma  početka  rezervacije  do  11h00
poslednjeg dana aranžmana, bez  obzira  kada  gost  uđe  u  hotel.  Svako  korišćenje s oba i usluga  u hotelu prvog dana
aranžmana pre 14h00 i poslednjeg dana nakon 11h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.
-El Paso City Zlatibor zadržava pravo promene cena bez prethodne najave.

 

OPIS HOTELA
Tematski park El Paso City        www.elpasozlatibor.com
Lokacija: 14km od centra Zlatibora, na magistralnom putu za Crnu Goru, u prelepoj prirodi u kojoj se smenjuju pašnjaci i borova šuma.
Karakteristike: tematski park
Sadržaj: tematske celine sa atrakcijama, smeštajne jedinice različitog tipa (hotelske sobe u kaubojskom gradu, brvnare, kućice na drvetu, karavani, indijanski šatori), restoran Sunn View, Saloon, kafe poslastičarnica, ograđeno dečije igralište, teretana, bilijar sala, mogućnost jahanja konja, parking.
Premium brvnare (1-6 osoba): nude autentičan smeštaj, dvospratne su, površine preko 80m2, a ima ih 4. Na prvom spratu su smešteni dnevni boravak sa opremljenom kuhinjom i trpezarijom, hodnik i kupatilo. Na drugom spratu se nalaze dve odvojene spavaće sobe, jedna sa bračnim ležajem (180x200), dok su u drugoj spavaćoj sobi dva singl kreveta (90x200), koji se po potrebi mogu spojiti. Imaju terasu, LCD TV sa kablovskim programom u svakoj sobi, mini bar, fen, WiFi.
Standard brvnare (4-6 osoba): 11 standard brvnara, arhitektonski različitih, prikazuju tradicionalno graditeljstvo ovih predela 19.veka, a ujedno pružaju komfor sadašnjeg vremena. Imaju odvojenu spavaću sobu sa bračnim krevetom (180x200), ili dva singl kreveta (90x200). U dnevnoj sobi se nalazi trosed koji se po potrebi može pretvoriti u komforan ležaj za dve osobe. Sve brvnare poseduju moderno opremljeno kupatilo, terasu, LCD TV sa kablovskim programom u svakoj sobi, fen, WiFi.
Hotelske sobe: (1-2 osobe): Tri sobe u Western Town-u, opremljene su unikatnim, ručno izrađenim drvenim nameštajem. Sobe poseduju bračni ležaj za dve osobe (180x200), moderno kupatilo i prostranu terasu sa pogledom na centar kaubojskog grada, LCD TV sa kablovskim programom, fen, WiFi.
Kućice na drvaetu (1-2 osobe): pružaju odmor u senci bora koji raste na terasi, san su baš svakog deteta i nedosanjani san većine odraslih. Sastoje se od spavaće sobe sa bračnim ležajem i modernog kupatila. Imaju LCD TV sa kablovskim programom, fen, WiFi. Sa terase se pruža pogled na ostatak El Paso City-ja i talasaste obronke Zlatibora.
Karavani (1-2 osobe): su još jedan autentični vid smeštaja, nude smeštaj za dve osobe u singl krevetima na sprat i poseduju moderno kupatilo, fen, WiFi.
Indijanski šatori (1-4 osobe): smeštaj u autentičnim Indijanskim šatorima, svaki ima 4 singl kreveta i ostali neophodni inventar za udoban boravak. Povedite društvo i organizujte druženje pored ognjišta, uz vatru, u našem Indijanskom selu! Toalet i tuševi su u izdvojenoj celini u okviru indijanskog sela.

 

Radno vreme kompleksa za posete je od 10  do 19 sati.
Cena ulaznice je 350 dinara za odrasle i 300 dinara za decu preko 3 godine

Ista destinacija Hotel Šimšir »

Sve informacije na sajtu turističke agencije Jolly Holidays su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Copyright © 2024 | Jolly. All Rights Reserved. Design bojovicdejan.com