Istanbul - Nova godina

No images found.

4 dana / 3 noćenja, avionom

   30.12.2019. – 02.01.2020.

ISTANBULjedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6. veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj. Uz Aja Sofiju, Top Kapi i Plavu džamiju, svakako najčuvenije među njima, i mnoge druge građevine u istorijskom jezgru gradabedemi, džamije, crkve, trgovi, medrese i hamamiproglašeni su delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Istanbul godišnje privuče milione turista koji žele videti njegove znamenitosti, osetiti njegov kosmopolitski duh i odličan provod koji je u ovom gradu zagarantovan.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (ponedeljak, 30. decembar 2019.) BEOGRAD - ISTANBUL Sastanak putnika na aerodromuNikola Tesla“ kod šaltera 702 u 10:05 sati. Poletanje za Istanbul u 12:05 sati kompanijom Pegasus airlines (let PC 372). Sletanje na aerodrom Sabiha u 15:45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotel i smeštaj. Odlazak gradskim prevozom, na razgledanje grada u pratnji vodiča, Trg Taksim i okolina. . Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan (utorak, 31.decembar 2019.) ISTANBUL Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti Ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet: poseta palate Dolmabahče i krstarenje Bosforom. Palata Dolmabahče je sagrađena po nalogu Sultana Abdulmedžida I, koji je preselio svoje sedište iz Topkapi palate u ovu palatu. Kemal Ataturk, prvoizabrani predsednik moderne Turske, koristio je palatu Dolmabahče kao svoju letnju rezidenciju, u kojoj je proveo i poslednje dane života. Zlato i kristal preovladavaju u unutrašnjosti palate. Kristalni luster, u ceremonijalnom holu, poklon kraljice Viktorije, najveći je poznati kristalni luster na svetu i teži 4 i po tone. Krstarenje Bosforom u trajanju od oko 90 minuta je idealna prilika da se vidi grad sa mora. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (sreda 1.januar 2020.) ISTANBUL Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet: Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija. Aja Sofija je izgrađena 537. godine kao pravoslavna crkva, a dolaskom Mehmeda II Osvajača i padom Vizantijskog carstva 1453. godine, proglašena je džamijom. Unutrašnjost Aja Sofije je obložena mermernim pločama i freskama koje su nakon 1453. godine bile prekrivene gipsom. Sultan je naredio i dodavanje ukrasa tipičnih za džamije, a mnoge freske su potpuno istrugane i uništene. Aja Sofija je pod naređenjem Ataturka pretvorena u muzej 1935.god i tada su freske i ukrasi ponovo otkriveni. Topkapi palata je bila glavna rezidencija svih osmanskih sultana skoro 400 godina, kada je odlučeno da se sedište premesti u novoizgradjenu palatu Dolmabahče. Bila je srce osmanskog carstva i iz nje su vodjeni državni poslovi. Izgradnja Plave džamije je otpočeta 1609. godine, a do kraja 1616.god je već krasila Istanbul. Naziv je dobila po 20 000 plavih pločica koji prekrivaju unutrašnjost. Individualni odlazak na doček Nove godine. Noćenje.

4. dan (četvrtak.2.januar 2020.) ISTANBUL – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom Sabiha. Poletanje za Beograd avio kompanijom Pegasus u 11:40 sati (let PC371). Dolazak u Beograd u 12:25 sati.

Cena aranžmana po osobi, u EUR:

Hotel

Tip sobe

     Cena

Usluga

Piya Sport Hotel 4*

Dvokrevetna soba

389 €

BB

Treća osoba (na upit)

379 €

Jednokrevetna soba (na upit)

485 €

Bulvar Palas 4*

Dvokrevetna soba

379 €

BB

Treća osoba (na upit)

365 €

Jednokrevetna soba (na upit)

473 €

Legenda: BB – noćenje sa doručkom

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

● Avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (prevoznik Pegasus airlines)

● Aerodromske takse (oko 50 na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima)

● Smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice, u dvokrevetnim sobama, na bazi noćenja sa doručkom

● Transferi prema programu

● Pešačko razgledanje grada

● Usluge vodiča

● Troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

● Fakultativni izleti

● Ulaznice na lokalitetima i posete

● Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI

● Fakultativni izlet autobusom “Dolmabahče palata, krstarenje Bosforom”. Cena: 50 evra. U cenu je uključena ulaznica za Dolmabahče palatu, transfer, krstarenje i usluge vodiča.

● Fakultativni izlet autobusom “Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija”. Cena: 50 evra. U cenu su uključene ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi palatu i usluge vodiča.

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Istanbulu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.

OPIS HOTELA

Piya Sport Hotel 4*    http://piyasporthotel.com/

Hotel se nalazi u blizini trga Bejazit, u srcu starog centra grada, na pešačkoj udaljenosti od Velikog Bazara, Aja Sofije, Plave džamije i Topkapi palate. Sobe imaju kupatilo sa fenom, SAT TV, sef, minibar i wi-fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Bulvar Palas 4*    https://www.hotelbulvarpalas.com

Nalazi se na 3 minuta hoda od tramvajske stanice Aksaraj. Tramvajem se brzo stiže do najpoznatijih znamenitosti grada. Hotel ima restoran, bar, fitness i spa sadžaje. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi–fi je besplatan. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

VAŽNE NAPOMENE

● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.

● Uz blagovremeni upit postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.

●Za državljane R.Srbije viza nije potrebna za boravak u R.Turskoj do 90 dana u periodu od 6 meseci računajudi od prvog dana prvog ulaska. Državljani R.Srbije koji ulaze u R.Tursku potrebno je da poseduju pasoš čiji je rok važenja najmanje 60 dana duži od dana isteka vize ili dozvole boravka, odnosno dozvoljenog boravka bez vize (bezvizni boravak za naše građane je 90 dana u periodu od 6 meseci), što znači da rok važenja putne isprave mora biti najmanje 150 dana, tj 6meseci od dana ulaska u R.Tursku.

USLOVI I NAČIN PLADANJA

Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene, a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).

2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:

     a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani prilikom

     rezervacije i uplate avansa;

     b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora

     biti provučena kroz POS terminal najkasnije 10 dana od datuma rezervacije.

3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Preporučuje se putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE

● Organizator zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Agencija Jolly Holidays je ovlašćeni posrednik. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 25.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”. Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.

25.septembar 2019.

Sve informacije na sajtu turističke agencije Jolly Holidays su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Copyright © 2020 | Jolly. All Rights Reserved. Design bojovicdejan.com