Lisabon

08.11.2016 - 13.11.2019.

             6 DANA/5 NOĆI AVIONOM

            

Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mesta gde se najduža reka Iberijskog poluostrva (1.007km) Težo uliva u okean. Istorijsko središte grada nastalo je na sedam brežuljaka, pa ovaj deo grada ima interesantan reljef. Zbog strmih ulica, grad koristi tri žičare i jedan lift. Zapadna strana grada najvećim delom je pokrivena parkom Monsanto, jednim od najvećih gradskih parkova u Evropi, koji se prostire na blizu 10 kvadratnih kilometara. Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. veku, a prvi gradski tramvaji mogu se videti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeu da Karis). Takođe dva značajna obeležja Lisabona su Most 25. april - najduži viseći most u Evropi - i most Vasko da Gama, koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 – 1524).

PROGRAM PUTOVANJA :

1.Dan (petak, 8.novembar)               BEOGRADMINHENLISABON

Sastanak grupe na aerodromuNikola Teslakod šaltera 705 u 15:00 sati. Poletanje za Minhen u 17:00 sati (let LH 1729). Dolazak u Minhen u 18:35 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 20:55 (let LH 1792). Dolazak u Lisabon u 23.00 sata po lokalnom vremenu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.Dan (subota, 9.novembar)              LISABON

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkridima, panorama tvrđave svetog Đorđa… Transfer do hotela, smeštaj. Poslepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.Dan (nedelja, 10.novembar)            LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – ESTORIL – LISABON

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19. veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra, a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Palata je prepoznatljiva po živim bojama kojima su obojene njene terase i kule i tako predstavljaju savršen kontrast zelenilu koje je okružuje. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Noćenje.

4.Dan (ponedeljak, 11.novembar)          LISABON – OBIDOŠ – ALKOBASA – BATALJA – NAZARE – LISABON

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare”, prilika da se upozna centralni deo Portugalije. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara, koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“, jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi, kraljici Izabeli, prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Opatija Svete Marije, najvećoj crkvi u čitavom Portugalu iz 12. i 13. veka i jednom od spomenika koji su na listi spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije - kralj Pedro I i Ineš se Kastro, a njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodiććima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.

5.Dan (utorak, 12.novembar)              LISABON

Doručak. Slobodan dan, prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživela veliku transformaciju povodom održavanja Svetske izložbe Expo 98 - najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 evra); ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.

6.Dan (sreda, 13.novembar)                 LISABON – MINHEN – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Minhen u 06:15 (let LH 1793). Dolazak u Minhen u 10:20 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 11:15 (let LH 1722). Dolazak u Beograd u 12:40 sati.

                                                                  Cene su izražene u eur po osobi

    

       Hotel / Kategorija

    

        Tip sobe

      Usluga

       08.11.- 13.11.

6 dana / 5 noćenja

VIP EXECUTIVE SUITES DO MARQUES 4*

             1/2

   BB

611

     doplata za 1/1

175

Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB - noćenje sa doručkom

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

aerodromske takse (oko 152 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima),

avionski prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Lisabon – Minhen – Beograd (prevoznik Lufthansa),

smeštaj u hotelu kategorije 4* u dvokrevetnim sobama (5 noćenja sa doručkom),

transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Lisabonu prema programu,

panoramsko razgledanje Lisabona,

usluge vodiča,

troškovi organizovanja putovanja.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Fakultativne izlete, ulaznice na lokalitetima i posete

Boravišnu taksu za starije od 13 godina, koja iznosi 2 evra po noći, po osobi (plaća se na recepciji hotela)

Putno zdravstveno osiguranje

Individualne troškove putnika    

OPIS HOTELA       

HOTEL VIP EXECUTIVE SUITES DO MARQUES 4*, Duque de Loule 45, tel.:+351 213 510480 www.viphotels.com         

Hotel se nalazi u istorijskom centru grada, udaljen oko 150 metara od Trga Markeš de Pombal gde je i najbliža metro stanica i 6 km od aerodroma. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, telefon, mini bar, kupatilo, sef (uz depozit), WiFi internet (uz doplatu). Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.

Organizator zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog.

FAKULTATIVNI IZLETI:  

Celodnevni fakultativni izlet autobusomSintra i Lisabonska rivijera”. Cena: 60 evra. U cenu je uključena ulaznica za Pena palatu u Sintri i usluge vodiča.

Celodnevni fakultativni izlet autobusomObidoš, Alkobasa, Batalja i Nazare”. Cena: 60 evra. U cenu je uključena

     ulaznica za manastir u Batalji i usluge vodiča.

     ● Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom. Cena: 55 evra. U cenu je uključen transfer do

     restorana taksijem i večera.

       Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u evrima. Potrebno

       je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se

       realizuje uz korigovanje cene-

     VAŽNE NAPOMENE

       ● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.

       ● Uz blagovremeni upit postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.

       ● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja

       je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje

       teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih

       pasoša R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na

       nosioce putnih isprava R. Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Viza se pribavlja u Ambasadi

       Portugala u Beogradu. Sve informacije u ovoj oblasti se mogu pribaviti na sajtu Ambasade Portugala u Beogradu

        www.embportugal.rs i Službe za strance i granice Portugala www.sef.pt .

       USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

       ● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke

         Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od

         40% cene, a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene

         putovanja.

       ● Plaćanje može biti:

         1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun ili d) platnim karticama (Visa, Master, American

         Express, Maestro i Dina).

         2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa

         datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa banke) na

         maksimalno šest mesečnih rata.

         3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa banke) na

         maksimalno šest mesečnih rata.

         NAPOMENA:

         ● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog

           broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos, ili otkaže putovanje najkasnije pet

           dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programu putovanja, nisu

           predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno

           naznačeno. ● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min.

           turizma Republike Srbije. Agencija Jolly Holidays je ovlašćeni posrednik. Organizator putovanja ima garanciju

           putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi

           nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala

           potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku

           neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su

           određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019.

           godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd,

             ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011

             3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa

             broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”. Garancija putovanja

             ne obuhvata fakultativne usluge.

          

                                                                     Cenovnik od 30.07.2019.

 

Sve informacije na sajtu turističke agencije Jolly Holidays su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Copyright © 2020 | Jolly. All Rights Reserved. Design bojovicdejan.com