Rim - avionom

           14.11.2019 - 17.11.2019.

             4 dana / 3 noćenja – avionom

Izleti i posete: ●“VATIKAN” ●“FORUM I KOLOSEUM”

Rim, koji je vekovima bio prestonica najmoćnijeg carstva u evropskoj istoriji i mnogo duže duhovno središte

katoličkog sveta, sedište grada-države Vatikana, posetioci često opisuju kao poseban i jedinstven. Italijani,

takođe, za svoj glavni grad znaju da kažu da je svet za sebe. Trajanje od skoro tri hiljade godina odredilo je

prirodu ovog grada, stvarajući celinu kakva se nigde drugde u svetu ne može naći. Kao drevno mesto, krcato

spomenicima, Rim je muzej na otvorenom. Ali, Rim je i moderan grad u usponu. Ta kombinacija vitalnosti i

bogate istorije stvara jedinstven grad.

Možda će posetiocu najbolje pomoći da sagleda Rim, ako obrati pažnju na odnos uvek ležernih Rimljana prema

gradu. Za njih prošlost i sadašnjost igraju podjednaku ulogu u onome što čini Rim. Pun vibracija savremenog

grada, uz pomoć nove tehnologije, arhitekture, umetnosti, mode i kulinarskog umeća, Rim neprestano privlači

nove putnike. I ostaje popularan kao što je bio u vreme kada su ljudi sa svih strana Rimskog carstva hitali da

vide njegov sjaj.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan (četvrtak, 14. novembar) BEOGRAD – RIM Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera 702 u 05.00 sati. Poletanje za Rim u 07.00 sati (let ju 530). Dolazak na aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ pored Rima u 08.30 sati. Panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava svetog Anđela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini, „Bocca della Verita“. Transfer do hotela, smeštaj. Popodne, nastavak obilaska grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

2. dan (petak, 15. novembar) RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izletForum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudoinženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rimaborbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući nazivCaput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Noćenje.

3. dan (subota, 16. novembar) RIM Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki Vatikanskih muzeja, kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 veka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zaveta; sledi obilazak najveće crkve na svetu - Crkve svetog Petra. Slobodno posle podne. Noćenje.

4. dan (nedelja, 17. novembar) RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izletTivoli i poseta kompleksu Vila dEste”. Vila se nalazi u gradiću Tivoliju, koji je udaljen od Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svetske baštine. U njoj je živeo kardinal Hipolit II dEste, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Transfer na aerodrom radi poletanja za Beograd u 20.50 sati (let JU 535). Dolazak u Beograd u 20.30 sati (JU 535).

Cena po osobi

HOTEL

1/2

1/1

USLUGA

RAELI 3*

   382 EUR

   442 EUR

BB

CENA PUTOVANJA UKLJUČUJE

-aerodromske takse (133 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima)

-avionski prevoz na relaciji Beograd - Rim - Beograd (prevoznik Air Serbia)

-smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u centru Rima u zoni Termini, tri nodenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama

-transferi autobusom, od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu

-poludnevno panoramsko razgledanje grada

-usluge vodičai

-troškovi organizovanja putovanja.

 

CENA PUTOVANJA NE UKLJUČUJE

-fakultativne izlete i ulaznice

-međunarodno putno zdravstveno osiguranje

-gradsku taksu- za boravak u hotelu kategorije 3* plaća se 4 evra, a u hotelu kategorije 4* plaća se 6 eura po noći i osobi – isključivo na recepciji hotela.

SMEŠTAJ

● Hoteli iz lanca Raeli (www.raelihotels.it) su kategorije 3* ili 4* i nalaze se u zoni stanice Termini, centralnoj gradskoj zoni. Sve sobe su sa telefonom, TV-om, klima uređajem i kupatilom. Doručak - kontinentalni (samoposluživanje). Hotel u kome će grupa boraviti biće poznat 5 dana pred put.

● Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI

● Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu. Cena: 45 evra. U cenu je uključena ulaznica i usluge lokalnog vodiča.

● Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Cena: 40 evra. U cenu su uključene usluge lokalnog vodiča i ulaznice za Forum i Koloseum.

● Poludnevni fakultativni izlet autobusom - Tivoli. Cena: 55 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom.

● Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “RIM”

● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.

● Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem.

● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Viza se pribavlja u ambasadi Italije u Beogradu.

     USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% od ukupne cene putovanja, a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplauje se preostalih 60% do punog iznosa cene.

Plaćanje može biti:

1. Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun, ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express,Maestro i Dina).

2. Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu);   b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Preporučujemo putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE

● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Ministarstva turizma Republike Srbije. . Agencija Jolly Holidays je ovlašćeni subagent. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja ishrane, i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”. Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.

13.09.2019.

Ista destinacija « Rim - autobusom

Sve informacije na sajtu turističke agencije Jolly Holidays su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Copyright © 2020 | Jolly. All Rights Reserved. Design bojovicdejan.com